Banana – 1 komad
Brašno – 300 g
Jogurt – 200 ml
Maslac – 10 g
Jaja – 4 komada
Med – 10 ml
Mleko – 200 ml
So
Prašak za pecivo – 1/2 kesice
Šećer – 80 g
Sve suve sastojke stavite u veliku činiju i dobro promešajte. Odvojite žumance od belanceta, žumance izmutite, pa dodajte jogurt i mleko, i dobro promešajte. Otopite maslac, potom suvim sastojcima dodajte smesu od jaja, jogurta i mleka i mutite mikserom. Dodajte smesi otopljeni maslac i dobro izmešajte. Belanca umutite u sneg i lagano ih umešajte u pripremljenu smesu. Smesa je spremna za pečenje. Premažite tiganj uljem i dobro zagrejte.
Stavljajte smesu po sredini tiganja i pecite na umerenoj temperaturi dok svi mehurići koji su se pojavili ne puknu, a tada okrenite palačinku i pecite još minut-dva. Potom servirajte kao na fotografiji, sa medom i bananama.